Dákai Meseház Óvoda

Bemutatkozás

Óvodánk Dáka községben működik 1994 szeptembere óta egy vegyes csoporttal.A csoportlétszám kedvezően alakult az elmúlt néhány évben, mert létrejött Pápadereske községgel egy önkormányzati társulás. Az utólagos névváltozást ez eredményezte. Az óvoda személyzete: egy dajka, két óvodapedagógus ,2010 februártól egy közcélú foglalkoztatott  kisegítő.

Nevelő munkánkról:

Az óvoda , az „Óvodai nevelés játékkal, mesével” nevű kiegészített  helyi óvodai nevelési programmal dolgozik.
A programban nem az a lényeg hogy a gyermek testileg ott legyen egy-egy kezdeményezésen, hanem, hogy érzelmileg érintse meg, figyeljen rá, ebből tanul!

Elveink:

„A játékos tanulás ne lecke legyen a gyerekeknek, hanem szívdobogtató élmény. „/ József Attila /”.

A játék elemei szerves alkotórészei a gyermeki műveltségnek, ezért építünk a játékra.Elsődleges célunknak tekintjük a nyugodt, derűs, családias légkörben történő sokoldalú személyiségfejlesztést.
Ennek eredményeként óvodás gyermekeink tanköteles korukra elérik az iskolakezdéshez szükséges fejlettségi szintet.
Az értelmi és a lelki érettség megszerzése mellett fontos a gyermek egészséges életmódra nevelése, megfelelő fizikális érettségének elérése, a lassabb fejlődésű, differenciáltabb bánásmódot igénylő gyermekek fejlesztése.
Az óvodai minőségirányítási rendszer működtetése fontos feladat. Igyekszünk biztosítani  a hatékony feltételeket a nevelő-fejlesztő munka során eszközfelszerelésben, nevelői attitűdben. 

Óvodai eseménynaptárunk:

Ovisoknak
-A gyerekek az óvodai nevelés-oktatás mellett játékos hitoktatáson,   angol nyelvi foglalkozáson, néptánc oktatáson vehetnek részt a mindennapokban.
-Óvodán kívül úszásoktatásra, bábszínházba járhatnak, gyermeknapokat szervezünk év végén .

Szülőknek, vendégeknek
-Ingyenes kosárfonó tanfolyamot szervezünk jelentkezés függvényében képzett oktatóval.
-Nyílt óvodai napokon lehet részt venni az óvodában anyák napi együtt játszással.

A Kultúrotthonban tartott óvodai rendezvényre minden érdeklődőt várunk karácsony, szponzor bál, évzáró ünnepség alkalmaival.

Kirándulással, játszóházzal  zárjuk a tanévet érdekes programokkal,előadóművészekkel.